"פריסה" היא הצורה בה אנו מסדרים את הקלפים על מנת שיתנו לנו תשובה מדוייקת ככל האפשר.
ישנן אלפי פריסות שונות! חלקן עם קלף אחד ויש כאלה שמכילות את החפיסה כולה (78 קלפים).
לכל קורא/ת בקלפים בסופו של דבר יש את הכמה פריסות המועדפות עליו ובדרך כלל איתן הוא עובד
אז אחרי שרכשנו חפיסת טארוט, התחברנו אליה וטיהרנו אותה –
הגיעה הזמן שנתחיל לבצע "פריסות"!
.
צירפתי את 4 הפריסות המועדפות עליי ועוד אחת שהיא מוצלחת בעיקר למי שמתחיל לעבוד עם טארוט, אני מכירה עוד פריסות רבות אבל לדעתי אלו שמובאת כאן הן הבסיס הנוח והיעיל ביותר.
לפני שאפרט על הפריסות אציין כמה קוים מנחים:
- יש להחליט איזו פריסה לבצע בהתאם לשאלה שנשאלה עוד בזמן הערבוב, לפני שמתחילים להניח את הקלפים.
- יש לפרוס את הקלפים כשפניהם למטה ורק אחרי שכל הקלפים במקום ניתן לגלות את פניהם, לא להציץ….
- יש להניח כל קלף במקום המדוייק לו על פי הפריסה שתיכננו ולא להחליף מיקומים מה שנקרא "נגעת נסעת"…. ברגע שהנחנו קלף – הוא לא זז למיקום אחר.
ועכשיו הפריסות:
פריסה ראשונה שאני מוצאת כמאוד יעילה היא פריסת 3 קלפים.
בפריסה מהסוג הזה אנו מוציאים 3 קלפים בלבד ומחליטים מראש מה יגיד לנו כל קלף. למשל:
עבר- הווה- עתיד /// הקשר – אני- בן הזוג /// אתמול- היום- מחר //// גוף – מח- נשמה ////
המצב- בעד- נגד…. וכן הלאה, אתם בעצמכם קובעים מה כל קלף מבטא – אך יש לקבוע את המשמעות לפני שמניחים את הקלפים. מנסיון שלי – אלו פריסות מאוד מדוייקות ונוח להבין אותן, גם מי שאין לו הרבה נסיון ימצא אותן כקלות לפרשנות.
הפריסה השניה היא פריסת השאלה.
בפריסה זו אנו שואלים שאלה בצורה מדוייקת מאוד ועל כל מילה משמעותית ( מילות יחס או שמות תואר אינן מקבלות קלף), מושכים קלף. בסוף מוציאים קלף שנקרא "קלף מסכם" שמשקלו קריטי לכל השאלה.
פרט חשוב מאוד בפריסה הזו- מאחר ובעיברית כותבים מימין לשמאל – גם את הקלפים נפרוס מימין לשמאל, אם נשאל למשל באנגלית – נפרוס משמאל לימין כפי שכותבים.
למשל:
האם נכון ליעל ללמוד עיצוב אופנה?
נוציא 6 קלפים
1 האם
2 נכון
3 ליעל
4 ללמוד
5 עיצוב אופנה ( אולי נכון לה ללמוד, אך לא עיצוב אופנה)
6 – קלף מסכם. ייתן לנו היבט נוסף ומשמעותי על כל השאלה שנשאלה.
פריסה שלישית שאני מאוד אוהבת לעבוד איתה היא פריסת הפרסה (יש כמה כאלה) והסיבה שאני אוהבת אותה היא משום שניתן לתחום אותה בזמנים והיא מספקת לנו הצצה לעתיד פוטנציאלי .
את הפריסה הזו אפשר לתחום בזמנים של ימים, שבועות וחודשים עד למקסימום שנה ובה חמישה קלפים שמייצגים את המצב הנוכחי, תת המודע של השואל והתוצאה של התקופה הקרובה לשאלתו.
פריסה רביעית היא פריסה שרבים בוודאי מכירים והיא הפריסה ה"קלטית".
הפריסה הקלטית אינה מומלצת למי שרק התחיל לקרוא בטארוט ואני גם לא ממליצה עליה למי ששואל שאלה בנושא פשוט וזמני כמו בן זוג שנכנס לחיינו לפני חודשיים ובא לנו לדעת מה יהיה איתו….
אני משתמשת בפריסה הזאת למצבים מתמשכים וקשים שלשואל אין מוצא באופק לגביהם, זו פריסה מורכבת בעלת רבדים עמוקים עם 10 קלפים ומצריכה נסיון רב. אבל ברגע שלומדים אותה – היא מדהימה ומומלצת מאוד. בפריסה הקלטית אנו מגלים מה מצבו של השואל, מה מטריד אותו, עבר הווה ועתיד בנושא השאלה, האופן שסביבת השואל מקבלת בו את המצב ועוד תשובות רבות שנארגות יחד לסיפור שלם.
צריך להבין שבטארוט אנחנו משתמשים בשפה של סמלים עתיקים וארכיטיפים. כשכל קלף הוא מילה וכל פריסה היא משפט ובפגישת ייעוץ כשעושים כמה פריסות – מתקבל סיפור שלם וברור שמשקף לשואל את מצבו ובהתאם לכך הוא יכול לפעול בעתיד.
אלו 4 הפריסות החביבות עליי ואני משתמשת בעיקר בהן (אך לא רק…) צירפתי תמונה ובה הפריסות כדי שתוכלו לעשות ולנסות לבד בבית.
פריסה נוספת שחביבה עלי ואני ממליצה עליה בעיקר למי שהחל עכשיו לעסוק בטארוט היא:
פריסה בקלף אחד!!!
כן!!!!
פשוט לשאול שאלה בלב עם התכווננות מלאה ולמשוך קלף. 99% מהפעמים, הדיוק יפתיע אתכם ברמות הזויות ובאחוז הבודד שלא – הקלף מדוייק, זה כנראה אתם שלא הצלחתם להבין את המסר! תחשבו עליו עוד קצת ותראו איפה הוא פוגש אתכם.
ליעוצים ולימודים ניתן לפנות אלי ב 050-7468432
הילה טארוט